Wie zijn wij?

Uw Eerstelijn is ontstaan uit een samenwerking tussen een aantal zeer bevlogen en betrokken doktersassistentes, zorgmanagers en triagisten met jarenlange ervaring in de praktijk van huisartsen ondersteuning. Initiatiefnemers zijn Thérèse van den Biggelaar en Francé Aerts. Zij doen dit in samenwerking met Tom van de Lest en Stef Onrust, die hun sporen hebben verdiend in het efficiënt organiseren van zorgorganisaties en -processen.

Even voorstellen:

Therese

Mijn voorliefde voor de huisartsenzorg is bijna 40 jaar geleden begonnen als jonge zorgprofessional in een drukke stadspraktijk. In verschillende sectoren binnen de huisartsenzorg heb ik in diverse rollen zowel de directe patiëntenzorg als de organisatorische kant gezien en mogen mee-ontwikkelen.

Een steeds betere toekomst van de huisartsenzorg is mijn passie. Daar waar fysieke patiëntenzorg toeneemt en verdeelt wordt aan doktersassistenten en verschillende discipline binnen de praktijk, ontwikkelt het telefonisch contact met de patiënt steeds meer tot telefonische hulpverlening. Ik geloof in regionale samenwerking: we kennen elkaar en delen de sociale kaart. De lijnen zijn kort en de patiënt staat centraal.

Daar staan wij voor bij UwEerstelijn

Stef

Na studies Informatica en Kunstmatige Intelligent in Groningen, adviseur en projectleider geworden op het gebied van Klant Contact Centra. Sinds 2008 ben ik als zodanig werkzaam binnen de zorg, met als specialisatie Bereikbaarheid en Kennismanagement. Zowel bij zorginstellingen als ook bij een aantal ziekenhuizen. Met mijn achtergrond als informaticus en kennistechnoloog kijk ik met een bedrijfsmatige bril naar zorgprocessen en organisatiestructuren. Niet als doel maar als middel om de primaire zorg meer ruimte en tijd (kwaliteit) te geven.

In Uw Eerstelijn kan ik nu zelf de regie in handen nemen en dat wat ik altijd predik zelf in praktijk brengen. De toegevoegde waarde van Uw Eerstelijn zit in de efficiënte en effectieve wijze waarop wij de eerste lijn bereikbaarheid vorm geven.

Tom

Na studie technische berdrijfskunde aan TU Eindhoven de wereld van consultancy ingegaan met al snel de focus op afstemming organisaties met hun klanten. Het mooie hiervan vind ik nog steeds dat je organisaties helpt beter/efficiënter te werken en tegelijkertijd voor de klanten van deze organisatie resulterend in een makkelijkere en betere dienstverlening. Een grotere win-win kan ik me niet voorstellen.

Na enige jaren commerciële partijen te hebben geholpen met hun bedrijfsvoering en klantcontact zocht ik iets meer zingeving en heb deze in de zorg gevonden. Vooral omdat ik het belang van klantgericht werken hierin extra belangrijk vind en omdat het kan helpen de werkdruk voor de zorgmedewerkers te verminderen.

De druk op eerstelijnszorg is nu al enorm en zal -bij vasthouden aan huidige werkwijzen- niet afnemen. Dit in combinatie met structurele arbeidskrapte vraagt om een andere aanpak. Ik ben er van overtuigd dat Uw Eerstelijn een bijdrage kan leveren aan de eerstelijnszorg om zowel kwaliteit van patiëntenzorg op afstand te verbeteren als ook de werkdruk bij huisartspraktijken te ontlasten.

Francé

Als doktersassistente heb ik ervaring opgedaan in medisch technisch handelen en ben ik een professional in telefonisch hulpverlening/triage door mijn jarenlange ervaring op de huisartsenpost Ik haal plezier aan uitvoer geven aan organisatorische processen zoals automatisering (telefoon / audio / visuele software te integreren in de huisartsenzorg) en financieel / medische administratie.

Ik ben ambitieus, doelgericht, weet overzicht te houden en heb een voorliefde voor dynamische werkomgeving. In de dynamiek van de huidige huisartsenzorg voel ik me op mijn plek. Wat voor mij een extra drijfveer binnen Uw Eerstelijn is om de huisartsenpraktijk meer tijd te genereren door de telefonische hulpverlening een gedeelte over te nemen waarbij altijd de patiënt centraal staat. 

Terug naar boven